Waar vind je een degelijke rolsteiger?

Rolsteiger

Overal op internet zijn aanbieders te vinden van rolsteigers. De meesten hebben een zeer uitgebreid assortiment van steigeronderdelen waardoor jij precies die stukken kunt kiezen die voor jou een perfecte steiger vormen. Misschien wil je op twee meter hoogte een plafond stucen, op vier meter hoogte je dakpannen controleren, of op tien meter hoogte je hele gevel opnieuw in de lak zetten. Voor iedere klus bestaat de perfecte rolsteiger. Hier vind je de onderdelen die je nodig hebt voor een rolsteiger:

Rolsteiger frames

Rolsteiger

De frames van de rolsteiger vormen de buitenkant van de steiger, het aantal frames bepaald de hoogte van de steiger en deze zijn eindeloos op elkaar te stapelen. Tot de steiger instabiel wordt, maar daar zijn weer andere oplossingen voor.

De platforms

De platforms zorgen voor stevigheid in de steiger, natuurlijk, maar zijn in de eerste plaats daar om op te kunnen lopen.

Wielen

Zonder wielen is een rolsteiger niet echt een rolsteiger te noemen, maar meer een schuif steiger. Als je meer wil weten over schuif steigers dan moet je even geduld hebben: die worden behandeld in een volgend blog. 

Rolsteiger schoren

Tot slot de rolsteiger schoren. Deze kruislingse balken zorgen dat een rolsteiger, zelfs wanneer hij hoog is, niet wiebelt. Er zijn natuurlijk meer steigeronderdelen, maar hiermee kun je in ieder geval al een eind op weg.