Hét hoedje om mee te nemen naar een festival 

Bij het woord ‘hoed’ denken de meeste mensen aan iets ouderwets: van die enorme spektakels die op het hoofd gedragen worden ter bedekking daarvan, met een pluizige veer en een beleefde glimlach van een dame die een echtgenoot probeert te veroveren. Die tijden zijn natuurlijk allang voorbij. Hoeden zijn tegenwoordig geen kuisheids- of statussymbool, maar gewoon praktisch en modieus. Toch zijn er nog altijd hoeden die wat minder toegankelijk zijn vanwege hun klassieke uitstraling, en waarbij je voor het dragen ervan dus wel wat lef nodig hebt. Een meer laagdrempelig hoedje is het vissershoedje dames

Niet spraakmakend, wel heel leuk 

Een vissershoedje dames is laagdrempelig in meerdere opzichten. Allereerst valt het hoedje niet al te veel op, omdat het niet erg hoog is en ook niet erg breed. Het vissershoedje is van klein formaat en past als het ware als een dopje op het hoofd. Ook is de rand niet erg opzienbarend: de rand is niet erg breed en valt om het hoofd heen. Daarnaast is de vissershoed tegenwoordig ook heel mainstream geworden: je hoeft niet een hipster of fashion icoon te zijn om met zo’n hoed op straat te durven lopen. 

Uniek  

Sterker nog, om nog origineel te zijn met je vissershoedje, moet je nog best wat moeite doen! Het stikt namelijk van de groene vissershoedjes. Gelukkig zijn ze ook in andere kleuren en designs verkrijgbaar: denk aan licht roze, blauw of panterprint. Of je wil opvallen of niet is natuurlijk aan jezelf. Sommige mensen dragen het hoedje om op te vallen, andere dragen het hoedje alleen bij speciale gelegenheden. Natuurlijk kan je het vissershoedje dragen als je gaat vissen, maar over het algemeen worden de hoedjes vooral gedragen op festivals en andere evenementen die zich buiten en in de zomer afspelen. Logisch ook eigenlijk, want vaak verwacht je dan net iets meer van je outfit en bovendien wil je je huid goed beschermen tegen de felle zon zonder de hele dag te hoeven smeren.