De voordelen van een stapelbed in huis

stapelbed

Je had het misschien als kind wel in je kamer staan: een stapelbed. Een stapelbed is eigenlijk een formatie van twee bedden op elkaar. Het stapelbed wordt met name veel gebruikt om in een kleinere kamer toch voor twee personen een bed te realiseren omdat je dus in de hoogte werkt. Als je een stapelbed wil, moet je plafond wel echter tenminste 220 centimeter zijn anders past het waarschijnlijk niet.

Waarom een stapelbed?

Het allergrootste voordeel van een stapelbed is wel de ruimtebesparing die het met zich mee brengt. Je maakt gebruik van de oppervlakte in de hoogte, waardoor het bed ook gemakkelijk in een kleine kamer past. Daarbij vinden kinderen het vaak ook leuk als ze slapen in een stapelbed. Er zijn dan ook bedden met de meest uiteenlopende ontwerpen en vormen. Dat is voor kinderen extra leuk. Sommige bedden zijn bijvoorbeeld voorzien van hun favoriete tekenfilmfiguren. Andere bedden zien eruit als een kasteel waar ze elke avond weer op mogen klimmen. Dat vindt een kind geweldig!

stapelbed

Maar ook voor volwassenen

Stapelbedden worden al lang niet meer alleen gebruikt voor kinderkamers. Ook volwassenen kunnen op deze manier handig ruimte besparen. Dat geldt bijvoorbeeld voor bedden in hostels. Wie veel gereisd heeft, kent ongetwijfeld wel die slaapzalen in hostels met stapelbedden. Zo kunnen er meer mensen om een kamer. Het is daardoor ook heel goedkoop om op zulke zalen te slapen en het maakt reizen dus mogelijk voor mensen met een beperkt budget.