Bhv verplicht volgens de Arbowet bij elke werkgever

bhv verplicht

Bij elke werkgever is bhv verplicht. Het maakt niet uit hoeveelbhv verplicht mensen er in dienst zijn,  de bedrijfshulpverlening is een must. Alleen wanneer jij een zzp’er bent is deze verplichting niet van toepassing. Deze regeling vervalt als er veel klanten , uitzendkrachten of andere bezoekers langs komen, dan ben je wel verplicht om dit certificaat te behalen. Mocht je dit allemaal niet geregeld hebben en je krijgt controle, dan kan jij diep in de buidel tasten. Dus zorg dat jij de Inspectie sociale zaken en werkgelegenheid voor bent en zorg dat de juiste papieren in huis zijn. 

Het is natuurlijk erg belangrijk om te weten hoe je moet handelen als er een calamiteit voor doet. Daarom is een cursus voor de veiligheid zo belangrijk en zeker een aanrader. Via G4S trainingen kan je deze opleidingen volgen.

Goed dat bhv verplicht is binnen een bedrijf

De regel dat een bhv verplicht moet zijn binnen een bedrijf heeft alleen maar voordelen. Zodra er een calamiteit is gebeurd kan er meteen actie worden ondernomen. Je hoeft niet eerst op de ambulance, de brandweer of de politie te wachten. Er kan meteen actie worden ondernomen en hierdoor de schade zo beperkt mogelijk te houden. Vooral bij een bedrijfsongeval is het fijn dat er meteen iemand bijgeroepen kan worden. Vaak zijn juist de eerste minuten zeer belangrijk bij een letsel of ongeval. 

bhv verplichtOnze baas heeft alleen maar het beste voor zijn personeel over. Regelmatig vinden er cursussen plaats die allemaal in-company worden gegeven. Een gediplomeerde instructeur komt dan de nodige lessen geven. Aan de orde komen dan  EHBO, brandbestrijding en evacuatie van alle aanwezige personen in geval van een ongeval.Altijd moet er iemand op de werkvloer aanwezig zijn die deze cursus met een goed resultaat heeft gevolgd. Onze baas vindt het belangrijk dat er altijd twee mensen aanwezig zijn.